Wandelen

De wandelmogelijkheden in de Ardèche zijn bijna onbegrensd. Er lopen enkele prachtig uitgezette officiële wandelingen (wit/rode en geel/rode markeringen) langs Entre Deux Ponts.

In de Ardeche zijn meer dan 6.000 km bewegwijzerde wandelpaden die worden onderhouden door tal van verenigingen en gemeenten. Er zijn wandelroutes voor elk niveau, van makkelijke familie wandelingen tot lange afstandswandelingen zoals de Grote Routepaden –  ‘Les Sentiers de Grande Randonnées’ of kortweg GR© met de bekende rood-witte markeringen. De GR’s die de Ardèche doorkruisen zijn de GR4, GR 4 F, GR 44, GR 44 A, GR7, GR 42, GR 427, GR 420, GR 420 A, GR 421, GR 3 en E. 4. Op de website Grote Routepaden in Frankrijk kan je veel informatie terug vinden over deze grote routepaden.

De ‘GR de Pays’ zijn lusvormige meerdaagse wandeltochten die aangeduid worden door geel-rode markeringen en zijn meestal tussen de 60 en 250 km.  In het departement Ardèche zijn 3 circuits uitgezet: Le tour du Tanargue, Le tour du Bassin d’Annonay, Le Cévenol.

Er zijn eveneens wandelroutes uitgezet door lokale wandelverenigingen die gemarkeerd worden met een gele streep. Verder zijn er dagwandeltochten uitgezet door officiële instanties zoals gemeenten die met een geel-witte markering worden aangeduid.

Bij het ‘Office de Tourisme’ in L’Argentiere kunt u terecht voor een gedetailleerde routebeschrijvingen en kaarten.